Ny ordning for borgerlig vigsel i Gjerstad

Fra 1. januar 2018 foregår borgerlige vigsler i kommunal regi i Gjerstad. Stortinget har vedtatt lovendringer i ekteskapsloven og endringene trer i kraft fra 1. januar 2018. Lovendringene innebærer at borgerlig vigsel nå overføres fra tingretten til kommunen.

Slik går du fram om du vil gifte deg borgerlig:

1. Søk først om prøvingsattest

Det første som må gjøres før en bestiller vigsel, er å sørge for at diverse egenerklæringer, forlovererklæringer og attester fylles ut. Skjemaene sendes folkeregisteret ved ditt lokale skattekontor. Folkeregisteret foretar så en prøving av om vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt.

Lenke til folkeregisteret (Skatteetaten) med oversikt over skjema.

Om vilkårene for å inngå ekteskap er innfridd, vil folkeregisteret utstede en prøvingsattest. Attesten er gyldig i fire måneder. Det vil si at vigsel må finne sted i løpet av disse fire månedene. Alle spørsmål knyttet til prøvingsattest må rettes til folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor.

1. Når du har mottatt prøvingsattest kan du ta kontakt med kommunen for å avtale tid og sted.

Husk at dette må gjøres i god tid, senest tre uker før ønsket bryllupsdato.

Ønsker du å bestille borgerlig vigsel i Gjerstad fra 1. januar 2018, send bestilling til: postmottak@gjerstad.kommune.no.

Alle som ønsker det kan gifte seg borgerlig i Gjerstad kommune. Det er ordfører og varaordfører som har vigselmyndighet.

• Kommunen tilbyr kommunestyresalen i Almuestaua som lokale til vielsen.
  • Dersom du har ønske om annet lokale enn det kommunen tilbyr, eller andre ting (musikk, diktlesning, pynt e.l.) må du ordne og betale dette selv.
  • Dersom du har ønske om å gifte deg utenfor kommunens kontortid mandag-fredag må du betale kr. 1 000.

Gjerstad kommune jobber nå med å organisere den kommunale tjenesten for borgerlig ekteskapsinngåelse. Kommunen ønsker å tilrettelegge så vigselen blir en fin og minnerik opplevelse for brudeparet. Mer informasjon kommer.

Borgerlig vigsel - illustrasjonsfoto (www.sorum.kommune.no) - Klikk for stort bilde

Sist endret 07.11.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering Login for redigering