Om kommunen

Kirkebygda - Klikk for stort bildeKirkebygda

 

Gjerstad – en spennende og god kommune!

Gjerstad er en kommune som mange har vært innom. Folk utenfor bygda forbinder Gjerstad med Brokelandsheia. Her har de stoppet for å handle og ta en pust i bakken før de kjører videre.
Men Gjerstad er så mye mer.

Gjerstad er først og fremst kjent for sine knivsmeder. Gjerstad kniven er kjent over det ganske land.
En annen kjent person som hadde sine oppvekstår i Gjerstad er den kjente matematikeren Niels Henrik Abel. Både han far og bestefar var prester i Gjerstad, og han vokste opp på prestegården.

I Gjerstad finner du mye flott natur. Vi har mange oppmerkede stier der en kan få god rekreasjon i en hektisk hverdag. En tur til Marishei og Solomfjell (ligger i Nissedal, men turløypa starter fra Gjerstad) er absolutt å anbefale.
Prestefossen - Klikk for stort bildePrestefossen

 

Gjerstad er ei langstrakt bygd med bosetting stort sett over hele kommunen. I både øvre og ytre delen er det barnehage og skole.
Gjerstad er ei veldig fin og god bygd å bo i. Gjerstad er, og skal være en inkluderende og god kommune å bo i for alle innbyggerne.

På Brokelandsheia blir det togstasjon. Når sammenkoblinga av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen er et faktum gjennom Grenlandsbanen, blir Gjerstad et svært sentralt sted å bo. Den nye banen kommer. Den vil korte ned tida til omkringliggende regioner. Tenk å jobbe på det sentrale Østlandet, eller i Lister regionen og hver ettermiddag komme hjem til middag hjemme i Gjerstad. Det er enda tid til at du kan lage middagen til hele familien! Slik blir framtida i Gjerstad kommune.

Gjerstad har ei spennende framtid. Så neste gang dere kommer til Brokelandsheia må dere gjerne ta en tur ut i den flotte kommunen vår. Har du spørsmål om det å bosette seg i Gjerstad er det bare å ta kontakt.

Velkommen til Gjerstad!

Publisert av Jørgen Dalaker. Sist endret 18.03.2013
Fant du det du lette etter?
Login for redigering Login for redigering