FHI oppfordrer deg å ta i bruk appen "Smittestopp"

Smittestopp fhi.no Folkehelseinstituttet (FHI) sier at "Smittestopp" kan bidra til rask varsling om risiko for smitte, Jo flere som bruker den, desto mer effektiv vil den være. Åpne nyheten og les mer om hvordan du kan laste ned denne appen.

Slik laster du ned "Smittestopp"

Frivillig å bruke

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for deg over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus, og du kan selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

Appen erstatter ikke smittesporingen som blir gjort i kommunene, men er et supplement. Den er spesielt nyttig i situasjoner hvor du har vært i nærheten av personer du ikke kjenner, eller ikke husker du har vært sammen med.

Ingen kan se hvem eller hvor du er

Ingen kan se hvem du er, hvor du er, eller hvem du møter. Hvis du får melding om at du har vært i nærheten av noen som har fått påvist koronavirus, blir du anbefalt å ta en test og holde deg hjemme til resultatet av testen er klar.

Last ned appen du også

Pr. 19. februar 2021 er appen lastet ned nesten 900.000 ganger. Over 1000 personer har meldt seg smittet i appen. Men jo flere som laster ned appen, jo mer effektiv vil den være.