Informasjon fra ordføreren om nye smittetilfeller 1.12.2020

Nye smittetilfeller 1.12.2020

Som kjent ble det i går 1.12. bekreftet to nye smittetilfeller i Gjerstad.

Smittesporing

Smittesporingen pågikk til midnatt, og det er opprettet kontakt med de fleste nærkontakter av de smittede. Smittesporingsteamet jobber videre for å få kontakt med flere.

Alle nærkontakter blir testet i løpet av dagen.

Smittesporingen så langt har resultert i at 20 personer i Gjerstad er satt i karantene, deriblant 3 elever i skolen og ett barn i barnehagen. I tillegg er noen personer i andre kommuner satt i karantene.

Kommunelegen og smittesporingsteamet melder om at de har rimelig god oversikt og kontroll over situasjonen. Det meldes også om at de smittede er i rimelig god form, uten alvorlige symptomer.

Kommunale restriksjoner

Vi innfører foreløpig ikke nye restriksjoner utover det som er de sentrale retningslinjer for smittevern.

For at ikke smittesituasjonen skal eskalere er det viktig at alle husker på hvilke regler som fortsatt gjelder.

Hold avstand, ha god håndhygiene, ikke oppsøk store folkemengder, regelen om at du kan ha kun 5 gjester, utenom husstanden, gjelder fortsatt. Unngå så langt som mulig reiser som ikke er nødvendig, spesielt til steder med mye smitte.
Har du symptomer eller er forkjølet må du holde deg hjemme og teste deg så raskt som mulig.

Slik bestiller du koronatest i Gjerstad kommune

Du kan bestille testing på kommunens koronatelefon nr. 901 42 717 mandag til fredag kl. 08:00-10:00 og kl. 12:00-14:00.