Ordførerens oppdatering om korona i kommunen - uke 3

Det er heldigvis ingen endring i smittesituasjonen i Gjerstad, det vil si at vi ikke har hatt nye smittede i kommunen vår etter nyttår.
Vi har startet vaksinasjon av de eldste innbyggerne, og skal fortsette med det. De som står for tur vil bli kontaktet. Det vil ta tid før alle er vaksinert, også i Gjerstad. Det avhenger av hvor fort og hvor mye vaksine vi får. Derfor er det ikke mindre viktig å følge de smittevernråd og retningslinjer som helsemyndighetene gir oss.

Oppdatering koronasituasjonen - nytt 18.1.2021

De fleste av de nasjonale tiltakene blir videreført.

Skolen

Der det er størst endring er i Abel skole, som går fra rødt til gult nivå fra onsdag 20.1.
I praksis betyr det følgende:

• Alle elever på Abel kan igjen være fysisk tilstede på skolen.
  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene og forsterket renhold

Kontaktreduserende tiltak:

• Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Hele klasser regnes som en kohort
  • Ansatte kan veksle mellom kohorter/klasser, men holde avstand til elever hvis mulig
  • Unngå trengsel og store samlinger
  • Holde avstand i pauser/friminutt

Skolebuss

Det er ikke lenger restriksjoner på bussene og disse går som normalt. Vi oppfordrer likevel de av dere som har mulighet til å kjøre deres barn til å gjøre dette. Retningslinjer for gult nivå ligger på skolens hjemmeside.
Rektor, Christoffer Gautland Andersen oppfordrer foresatte til å lese disse sammen med elevene.

Fritidsaktiviteter

Barn og unge, under 20 år, kan delta på fritidsaktiviteter og trening som vanlig, både ute og inne. Torbjørnshall blir åpnet igjen for denne gruppen igjen.
Kamper, stevner og cuper må utsettes.

Sosialt samvær

Det oppfordres fortsatt til å begrense sosial kontakt men det blir igjen åpnet for at man kan ha 5 gjester i tillegg til husstanden. Utendørs kan man samles inntil 20 personer. Alt avhenger av at man kan holde minst en meter avstand.

Andre aktiviteter

Kontaktsenteret vil være åpent en dag i uken- brukere vil få beskjed.

Besøk på omsorgssenteret. Samme regler gjelder, ring og avtal besøk og helst ikke besøk fra mer enn 2 faste pårørende eller fra en fast husstand.

Forbudet mot skjenking av alkohol på serveringssteder videreføres. Ny vurdering gjøres om en uke.

Reiser: Det oppfordres fortsatt til å unngå reiser både innenlands og utenlands.

Hjemmekontor er fortsatt regelen dersom man har mulighet til det og møter gjennomføres på nettmøter. På kommunehuset vil de fleste ha hjemmekontor. Kommunehuset er stengt for publikum, men alle er selvsagt tilgjengelig på telefon.

Biblioteket er stengt til og med 26. januar.

Ha en fin uke!

Inger Løite