Slik kan du teste deg for Covid-19 i Gjerstad

Koronatesting

OBS - Det er åpent til vanlige tidspunkter (se under) for Covid-19 testing mandag - torsdag 27.- 30.12. i romjulen, men stengt fredag 31. desember.

Testing for Covid-19 i Gjerstad kommune foregår nå på legekontoret, ordinært alle hverdager fra kl. 10.30. Du må bestille time. Ring eller send sms til vår Korona-telefon (kun for timebestilling), tlf. 901 42 717. Telefonen er åpen mandag - fredag kl. 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00. Følg med på informasjon om åpningstider da dette kan variere.

Ved bestilling på SMS: Oppgi fullt navn, personnummer (11 siffer), symptomer (og når det startet), evt. annen årsak (eks. utenlandsopphold) og navn på fastlegen din.

De som ønsker test, eller som vurderes som mulig smitteførende, blir satt opp til testing og eventuelt klinisk undersøkelse enten samme dag, eller dagen etter.

Er vi ikke tilgjengelig på et tidspunkt du har behov for testing, kan du ta kontakt med legevakten på telefon nummer 116 117 og drøfte saken med dem.

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på fhi.no. Les mer om symptomer på fhi.no.

Mulighet for å teste seg med selvtest - fra oktober 2021

Les mer om dette i denne artikkelen om hvordan du går frem for å få utlevert selvtester.

Hold deg hjemme til du får svar

Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. NB: Selv om du får en negativ test, må du holde deg hjemme helt til du er symptomfri. Ved positiv test gjelder egne karanteneregler

Svar på prøven

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av kommuneoverlegen. 

Det tar vanligvis 24 timer før testen er analysert, men det kan ta noe lenger tid.  Hvis du har blitt testet for covid-19 kan du logge deg inn og se dine prøvesvar her. Logg inn for å se prøvesvar

I tillegg til svar på covid-19-testen kan du finne svar på eventuelle andre tester som er utført. Svar på prøver som ikke analyseres på medisinske mikrobiologiske laboratorier, som for eksempel hurtigtester for covid-19, vises ikke.

Karantene

Vær oppmerksom på at selv om covid-19 ikke er påvist, kan det hende du likevel skal være i karantene.

Når vises prøvesvarene?

Det kan variere hvor lang tid det tar å få ferdig prøvesvarene, men du vil se dem samtidig som de sendes til legen som rekvirerte prøven – som regel innen noen få dager. Du vil ikke få varsel når prøvesvarene blir synlig i tjenesten.

Har du ikke fått svar?

Kontakt fastlegen din dersom du ikke har fått svar på prøven innen rimelig tid.