Er det noen smittede i Gjerstad kommune? Oppdatert 27.1.21

Folkehelseinstituttet sier det er flere smittede i Norge enn tallene viser.

Med dette som bakteppe, kan smittesituasjonen fordelt på kommuner følges på folkehelseinstituttet sine sider, og i media ellers, som f eks https://www.vg.no/spesial/2020/corona-viruset/  se spesielt tall for Gjerstad kommune https://www.vg.no/spesial/2020/corona/fylker/42/kommuner/4211/ 

Kommuneoverlege Tormod Akeren er kommunens smittevernlege og er ansvarlig for smittesporingsarbeidet i Gjerstad kommune.

Tirsdag 1. desember fikk kommunen melding om 2 nye smittede, smittesporing ble iverksatt og nærkontakter er satt i karantene. 

Fredag 4. desember fikk kommunen melding om 1 ny innbygger som hadde testet positivt for koronavirus, vedkommende var allerede i karantene, så det er ikke behov for ny smittesporing.

Tirsdag 21. desember fikk kommunen melding om 2 nye innbyggere som hadde testet positivt for koronavirus, disse var nærkontakter i forbindelse med et utbrudd i en annen kommune.

Torsdag 21. januar fikk kommunen melding om en person bosatt i Gjerstad som har testet positivt. Vedkommende er satt i isolasjon og nærkontakt satt i karantene.

Tirsdag 26. januar fikk kommunen melding om to personer fra Gjerstad som har testet positivt, disse er satt i isolasjon. De hadde ikke hatt nærkontakter i Gjerstad.

Totalt har det da vært til sammen 12 smittede innbyggere i Gjerstad siden mars 2020, hvorav 9 personer siden september 2020.