Utlevering av selvtester til innbyggere

Privatpersoner kan fra oktober 2021 bestille hurtigtester fra kommunen for å teste seg selv, personer i egen husstand, eller nære pårørende.

Fortsatt viktig å teste seg

Det er fortsatt viktig å teste seg. Det gjelder både hvis du kjenner symptomer, bor sammen med en smittet, er nærkontakt med en smittet eller ellers tror du kan være smittet. Oppfordringen gjelder fortsatt også for de som er fullvaksinert. 

Kommunen vil fortsatt teste med PCR-tester ved legekontoret alle hverdager fra kl 10:30, og du må fortsatt bestille time på forhånd. 

Hvem kan bruke selvtest?

  • Nærkontakter som er hustandsmedlemmer og tilsvarende nære som for eksempel en kjæreste. De kan teste seg ut av smittekarantene, men må altså sørge for å holde avstand til den som er smittet. Nærkontakten må teste seg daglig i sju dager.
  • Øvrige nærkontakter er ikke pålagt karantene eller testing. Men det er anbefalt at de tester seg to ganger med ett døgns mellomrom.
  • Det vil også være aktuelt å ta en enkelt selvtest av andre grunner.

Hva hvis testen er positiv?

Da må du gå i vanlig isolasjon hjemme. Du må også kontakte koronatesttelefonen for å ta PCR-test.

Bestilling og henting av selvtestutstyret

Bestill på Gjerstad kommunes koronatest-telefon nr. 901 42 717. Telefonen er åpen mandag - fredag kl. 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00. Der vil du også få nærmere informasjon om hvor du kan hente testutstyret.

Husk at den som skal testes, ikke kan hente testen. Grunnen er at vi ikke ønsker at personer som kan være syke skal komme.