Nyheter - aktuelt

I dette nyhetsfeltet vil du først finne Gjerstad kommunes Facebookfeed. Her kan du lese nyheter uten at du selv er Facebookbruker. Bruk bjelken til høyre i Facebook-feltet, og du kan bla i våre nyheter.

Vi produserer ikke lenger like mange nyheter direkte på hjemmesiden. Du vil finne viktige kunngjøringer under Ledige stillinger og Kunngjøringer og høringer. Underst finner du våre publiserte hjemmesidenyheter.

Vi håper at publikum vil oppleve vår nye hjemmeside som brukervennlig, og at den gir enkel tilgang til informasjon om kommunens tjenester. Hjemmesiden ble lansert 27.09.2018 og vil være i kontinuerlig utvikling, med tanke på både innhold og funksjon.

Publisert 18.06.2019

Det er innført vanningsrestriksjoner i Gjerstad kommune fra og med 1. juni 2019

Kommunen innfører hver sommer restriksjoner på hagevanning. Dette annonseres i presse, og her på kommunens webside, slik at abonnenten finner sin vanningsdag, og tidsrommet for hagevanning.

Publisert 17.06.2019

Afiber AS har nå meldt til Gjerstad kommune at målet for utbygging er nådd for de områder som er søkt statlig støtte til, og utbygging kan starte opp. Det er fortsatt mulig å tegne abonnement.

Publisert 13.06.2019

Gjerstad kommunestyre holder møte på Almuestaua torsdag den 20. juni  2019 fra kl. 16:00.

Publisert 11.06.2019

Det er møte i eldrerådet mandag den 17. juni 2019.
Innkalling til møtet kan lastes ned her.  (PDF, 111 kB)

Publisert 05.06.2019

Det er møte i formannskapet tirsdag den 11. juni i frivilligsentralen, Gjerstadsenteret.

Publisert 04.06.2019

Det er møte i administrasjonsutvalget tirsdag den 11. juni 2019. Møtet starter kl 17:30.

Saksliste kan lastes ned her. (PDF, 567 kB)
Vedlegg til saksliste kan lastes ned her.  (PDF, 9 MB)

Publisert 27.05.2019

Det vises til vedtatte endringer i planen. Vedtaket kan påklages inne 3 uker fra denne kunngjøringen.

Publisert 27.05.2019

Gjerstad kommune bytter sak-/arkivsystem fra 1. juni. Det betyr at det fra 27. mai til 31. mai vil bli journalført svært lite post.

• Dette vil få betydning for saksbehandlinga, og du må forvente at det vil ta lenger tid før du får svar på post du sender inn.
  • Det må også påregnes lengre saksbehandlingstid fra 1. juni og ei tid framover.
  • På grunn av omlegginga vil det bli noen dager, i verste fall uker, der postliste og innsynsmodul for politiske saker ikke vil være tilgjengelig.
  • Politiske saker vil bli tilgjengelige som nyhet på nettsida.
  • Dersom du ønsker å få postliste fra etter 1. juni tilsendt, kan du ta kontakt med fellestjenesten.
  • Alt produsert fram til 31.mai 2019, finner du i vår gamle innsynsmodul.

Vi beklager ulempene dette medfører!

Rådmannen

Publisert 24.05.2019

Gjerstad kommunes vernepris ble første gang delt ut i 2018. Formålet med verneprisen er å stimulere til vern av kulturhistoriske-, arkitektoniske og kulturlandskapsverdier i hele Gjerstad kommune, og prisen tildeles for særlig fortjenestefull innsats. Kommunen vil med dette invitere alle til å komme med forslag til kandidater, også lag og organisasjoner. Begrunnede forslag til verneprisen for 2019 sendes enten på e-post til postmottak@gjerstad.kommune.no eller i brev til Gjerstad kommune v/biblioteksjefen innen frist 4.6.2019.

Publisert 15.05.2019

Her finner du program for dagen, informasjon om tidspunkt for stenging av vei under 17.mai-toget og tilbud om felleskjøring for de med transportbehov.

Publisert 13.05.2019

Datasystemene til legekontoret er nå i ordinær drift igjen, og alle tjenester er tilgjengelige.

Publisert 13.05.2019

Sykkelrittet Tour of Norway går gjennom Gjerstad/Brokelandsheia fredag 31. mai. Det er behov for flere løypevakter som kan stille kl 12.30 - 14.15 langs løypa gjennom Gjerstad. Har du mulighet, ta kontakt med Gunnar Fløystad, leder i Gjerstad IL, tlf 952 91556, gunnar@rta.no.

Publisert 06.05.2019

Gjerstad kommune og Afiber AS har gjennomført 2 vellykkede folkemøter på Abel skole. Det var godt fremmøte og det ble signert mange kontrakter etter informasjonsmøtene, og det jobbes i disse dager videre med å selge slik at området det er søkt midler til kan bli bygd ut.

For at området skal bli bygd ut, er det viktig at husstandene støtter opp om dette tilbudet og tegner avtaler med Afiber AS.

Hadde du ikke anledning til å delta på informasjonsmøtene, send en e-post til kaw@afiber.no for å få tilsendt tilbud.

Publisert 30.04.2019

Gjerstad kommune og Nye Veier inviterer til åpent informasjons- og dialogmøte om planene for ny E-18, mandag 6. mai kl 18:00 – 20:00 på Heimat, Brokelandsheia. Det blir presentasjon av planforslaget som ligger ute til høring og mulighet for dialog.

Publisert 29.04.2019

Gjeldende kommuneplan for Gjerstad er fra 2011 og arbeidet med rullering er startet opp.

Publisert 26.04.2019

Planutvalget behandlet fastsetting av planprogrammet i møte 9. april, saksnr. 19/6. Det ble fattet et følgende enstemmige vedtak:

«Forslag til planprogram datert 7. jan. 2019, for revidering av kommuneplanen vedtas.

Planprogrammet endres som omtalt i saksutredningen.

Vedtaket fattes i medhold av Plan- og bygningsloven § 12-9 og Gjerstad kommunes delegeringsreglement.»

Publisert 16.04.2019

Det er 5 parti som stiller til valg i Gjerstad kommune. Du kan laste ned listene ved å klikke på linkene under.
Valgstyret skal godkjenne listeforslaga. Det vil trolig skje i mai måned.

Publisert 15.04.2019

I forbindelse med utbyggingen vil Gjerstad kommune og Afiber AS presentere hvilke planer som foreligger. For at prosjektet skal kunne bli gjennomført må ca. 70 % av husstandene i prosjektområdene tegne abonnement.

Publisert 02.04.2019

Det er firmaet Afiber AS som er valgt som leverandør av fiberutbygging i de områdene Gjerstad kommune har fått statlig midler til bredbåndsutbygging. Det inviteres til folkemøter tidlig i april. Dette blir annonsert.

Dette gjelder områdene: Gryting og Indre vei - Ausland - Apland - Gjerstadveien - Mostad - Langvei.